こども服、布小物のショップ&手作りな日々

2011年6月17日金曜日

天草の寒天 Japanese agar

今日は、天草を煮て寒天をつくってあんみつをしました~。
作り方は簡単。
天草30グラムに対して、2リットルの水で30分煮出す。
あとは、冷やしてさいの目に切れば出来上がり!
フルーツ缶のフルーツや、あんこ、みつをかけたら出来上がりです。
普通の寒天とは食感も風味も味も違うので、よく作ります。
天草が手に入るなら、ぜひお試しあれ。



Today, I made ​​anmitsu - made ​​by boiling the Japanese agar .

How to make easy.

For 30 grams Japanese agar, put 2 liters of water,

and boiling 30 minutes.

After that, ready to wear in cool dice!

Canned fruits and fruit, bean paste, making kuromitsu is ready to serve .

Since the different agar and common sense of taste can taste food better make.

If getting Japanese agar, come try it.

Posted by Picasa

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